DİJİTAL AKADEMİ ATÖLYESİ

471

Koordinatör: Fuat ÖZDİNÇ

(Atölye başlangıcı: 23.03.2021)

Günümüzde dijital uygulamalar akademik araştırma ve yazım için oldukça önemli olanaklar yaratmaktadır. Bu olanakları kullanan araştırmacılar ve öğrenciler, araştırmalarını yazarken ve sunarken bu uygulamaların kolaylıklarından yararlanmaktadır.

Bu atölyede de birkaç bölümde bu araştırma olanaklarını ortaya konulmaya çalışılacaktır. Arama, saklama, yazma ve sunum bölümlerinde dijital uygulamaların nasıl kullanılabileceği gösterilecektir.

Atölye Gün ve Saati: Salı 17.00

Oturum Süresi: 90 dk.

  1. Hafta: Webde araştırma konusunu aramak: Araştırma yazısı veya tez yazarken Google gibi arama platformlarında konular nasıl aranır? Google trends, google academic, google alert araştırma konusuyla entegre biçimde nasıl kullanılır? Sosyal medya ve başka platformlarda arama yaparken hangi operatörler kullanılabilir? Google dışında hangi arama platformları kullanılabilir?
  2. Hafta: Araştırma yaparken bulunanları saklamak: Üzerinde çalıştığımız belgeler nasıl saklanır? Sakladıklarınız arasında ilişkiler nasıl kurulur? Not ve saklama platformları birbiriyle senkronize biçimde nasıl kullanılır?
  3. Hafta: Akademik araçlar: Akademik araçları araştırma yaparken nasıl kullanabiliriz? Mendeley ve Zotero gibi akademik araçları kullanmanın yararı var mı?
  4. Hafta: Araştırma süreci: Araştırma sürecinde yararlanılabilecek uygulamalar nelerdir? Araştırma sürecinin takibini yapmak için hangi uygulamalar kullanılabilir?
  5. Hafta: Sunum: Yaptığımız araştırmaları nasıl sunacağız? Etkili sunum uygulamaları hangileridir?